Un nou centru social Estuar – de data aceasta in Giurgiu







Miercuri, 16 februarie 2011, incepand cu ora 09:30, a avut loc festivitatea de deschidere a Centrului Social Estuar din Giurgiu. Ceremonia s-a desfasurat in locatia Centrului din Str. 1 decembrie 1918, nr. 83, si s-a bucurat de prezenta unor invitati precum precum Dr. Cristian Andrei - Presedintele Fundatiei Estuar, D-na Michelle McGill - membru in Consiliul Director al Fundatia Comber for a future without orphanages, Excelanta Sa, Dl. John Morahan - Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Dl. Dumitru Beianu - Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, D-na Teodora Avram - Director General al Directiei Generale de Asistenta Sociala Giurgiu, alti reprezentanti ai autoritatilor publice locale, beneficiari ai serviciilor Fundatiei Estuar si ai Fundatiei Comber for a Future without orphanages, dar si reprezentanti mass media.

Centrul Complex de Incluziune Sociala Giurgiu a fost lansat de Fundatia Estuar in cadrul proiectului Retea de Centre Complexe de Incluziune Sociala” - POSDRU/96/6.2/S/63660 in parteneriat cu Fundatia Comber for a future without orphanages si cu Fundatia Motivation Romania, proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Investeste in oameni!

In cadrul Centrului o echipa de 15 specialisti (coordonator Centru, asistent social, psiholog, terapeuti ocupational, consilier vocational, instructori, psihiatru, logoped, jurist) vor oferi servicii de consiliere si informare, recuperare, reabilitare si reinsertie sociala persoanelor tinere si adulte cu probleme de sanatate mintala din judetul Giurgiu.

Ma bucur ca putem contribui la implinirea unor servicii de baza pentru a ajuta persoanele vulnerabile, de aceea ii rog pe toti sa isi aminteasca de faptul ca este foarte important sa fii voluntar si sa te oferi voluntar pentru persoanele vulnerabile. Chiar daca poate parea un lucru ideal, acesta este indemnul si mesajul meu - de a respecta si ajuta persoanele cu dizabilitati, a afirmat Dl. John Morahan - Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, vorbind la ceremonia de inaugurare a Centrului Social Giurgiu.

0 comentarii: