Fundatia Estuar – 18 ani de excelenta in sanatate mintala

De 18 ani Fundatia Estuar ofera servicii sociale specializate pentru adultii cu probleme de sanatate mintala, iar majoratul si l-a sarbatorit alaturi de multe alte organizatii in cadrul ONGFest, eveniment ce a avut loc in perioada 9-11 septembrie in parcul IOR (actualul Al. I. Cuza). Cu aceasta ocazie, ne-am propus nu numai sa aratam ceea ce am realizat impreuna cu beneficiarii nostri in cadrul atelierelor de de terapie ocupationala, ci si lansarea a doua noi activitati generatoare de venit:

  • atelier de broderie denumit de noi Aestuarium ce ofera pentru tineri: personalizare produse textile (imbracaminte, sepci, sacose etc.); pentru bebelusi si copii: fabricare/personalizare produse textile (imbracaminte, pleduri speciale pentru copii si saci de dormit, jucarii, covorase educative etc.); pentru adulti: fabricare si personalizare produse textile (lenjerie, prosoape, batistute, articole de imbracaminte – tricouri, echipament sportiv, echipament de lucru, halate medicale sau echipamente de lucru pentru restaurante, cadouri din textil etc.);

  • inchiriere biciclete impreuna cu accesoriile necesare: suporti de masina pentru biciclete (in trei variante: pe barele transversale ale masinii, cu prindere pe haion, cu prindere pe carligul de remorcare), casca, pompa si kit de reparatie.

Lansarea celor doua servicii semnifica relansarea noastra in activitatile generatoare de venituri. Pentru urmatorii cinci ani ne propunem ca organizatia noastra sa sarbatoreasca maturitatea si in acest domeniu, sa fie recunoscuta ca un centru de excelenta in sanatate mintala, sa aiba o dezvoltare durabila si sa fie recunoscuta la nivel national si international ca urmare a unei promovari sustinute.

Fundatia Estuar s-a evidentiat prin urmatoarele:

  • peste 3000 de adulti cu probleme de sanatate mintala au beneficiat de serviciile noastre specializate:

- 90% dintre acestia au obtinut abilitati de baza in cadrul centrelor noastre;

- aproximativ 50% au obtinut abilitati de comunicare si sociale;

- 30% dintre acestia isi doresc un loc de munca;

- mai bine de 10% dintre aceste persoane chiar au abilitati de a face fata unui loc de munca pe piata libera a muncii.

  • peste 500 de studenti la psihologie si asistenta sociala instruiti in domeniul sanatatii mintale;
  • peste 1000 de voluntari implicati in activitatile de zi ale Fundatiei Estuar;
  • peste 180 de proiecte nationale, europene si internationale implementate de catre Fundatia Estuar.

Pentru informatii suplimentare, va invitam sa vizitati website-ul www.estuar.org.