Fundatia Estuar angajeaza Office Manager

Fundatia Estuar anunta deschiderea procedurii de selectie pentru angajarea unui OFFICE MANAGER full time in BUCURESTI – Proiect ID 64373 / 63660

Responsabilitati: Office manager-ul asista si ofera suport administrativ Comitetului Managerial, coordoneaza sistemul informational al organizatiei, fluxul documentelor si pastrarea acestora (primirea, inregistrarea si arhivarea); Asigura secretariatul administrativ la fundatiei, serviciile de traducere, tehnoredactare si de protocol; Asigura buna desfasurare a proceselor de recrutare si selectare de personal (trimiterea anunturilor, primirea CV-urilor, oferirea de informatii suplimentare candidatilor, corespondenta etc); Office manager-ul administreaza biroul (relatiile cu furnizorii, beneficiarii), administreaza bugetul biroului si asigura materialele consumabile necesare bunei functionari a biroului administrativ al Fundatiei Estuar; Ofera asistenta in pregatirea deplasarilor, intalnirilor si organizarea de evenimente.

Cerinte: Studii superioare, bune cunostinte de limba engleza si operare PC. Cunoasterea perfecta a limbii romane. Experienta in utilizarea calculatorului (procesare si redactare, baze de date pentru corespondenta, prezentari, e-mail). Minim 1 an experienta anterioara. Capacitatea de a lucra in echipa, capacitatea de crea relatii bune de lucru cu membrii echipei si de respectare a termenelor.

Persoanele interesate, sunt incurajate sa trimita CV in format Europass pana pe data de 25.04.2011, la adresa de e-mail: office@estuar.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it indicand in titlul mesajului pozitia pentru care aplica (“Office Manager”). Doar candidatii a caror profil va fi considerat relevant vor fi contactati.

Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala







Investeste in oameni !
Proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Numarul de identificare al contractului: POSDRU/96/6.2/S/64373
Titlul proiectului: “Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala”


Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala

Proiectul Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala, avand ID-ul 64373, este implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Fundatia Estuar-Filiala Botosani, SC High Performance Team SRL, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca-Prahova si Comber Romanian Orphanage Appeal of Ireland, fiind co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

• Obiectiv general:
- Promovarea incluziunii sociale si cresterea accesului pe piata libera a muncii a adultilor cu probleme de sanatate mintala prin oferirea de servicii specializate de consiliere, formare profesionala si calificarea acestora in vederea ocuparii.

Obiective specifice:
- Dezvoltarea serviciilor de consiliere psihologica, psihiatrica, sociala, vocationala si terapie ocupationala in cadrul unei retele de 4 centre de zi, pentru 200 de adulti cu probleme de sanatate mintala din Bucuresti, Ploiesti, Botosani si Cluj;
- Facilitarea accesului pentru 85 de adulti cu probleme de sanatate mintala la programe acreditate de formare profesionala individualizata si accesul la locuri de munca prin intermediul unei platforme web;
- Sensibilizarea angajatorilor si a membrilor comunitatii prin campanii de promovare in ceea ce priveste angajarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala pe piata de munca deschisa;
- Imbunatatirea cooperarii transnationale prin schimbul de bune practici.

Grup-tinta:
- adultii cu probleme de sanatate mintala din locatiile de proiect (Bucuresti, Ploiesti, Botosani si Cluj);
- angajatorii din locatiile de proiect;
- mass-media locala;
- reprezentantii autoritatilor publice locale.


Proiectul include urmatoarele activitati:
  • Selectarea, evaluarea si includerea a 200 de adulti cu probleme de sanatate mintala in cadrul proiectului. Aceasta activitate are doua componente: evaluarea initiala a beneficiarilor cu scopul identificarii nevoilor acestora si prioritizarea lor avand ca urmare realizarea planurilor de interventie.
  • Consilierea complexa a adultilor cu probleme de sanatate mintala. Se vor realiza activitati de consiliere sociala, psihologica, psihiatrica. Aceste activitati vizeaza dezvoltarea si pastrarea echilibrului emotional necesar pentru mentinerea unui loc de munca. Pentru realizarea acestor activitati vom organiza in fiecare locatie a proiectului grupuri de suport: de comunicare, dezvoltare si autocunoastere, meloterapie, dans- miscare, activitati recreative si de socializare, sportive.
  • Studiu de piata – calificari pentru care exista locuri de munca in piata libera de munca. Astfel, se va realiza un studiu de piata in ce priveste calificarile cerute pe piata de munca. Pentru aceasta va consulta ziarele, revistele si website-urile care publica locuri de munca. Se va intocmi o lista cu cele mai cerute 20 de calificari pe piata de munca din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Botosani.
  • Evaluarea vocationala a beneficiarilor. In urma evaluarii vocationale se vor identifica pentru fiecare beneficiar inclus in proiect, minim 3 directii de devoltare profesionala a acestuia.
  • Consilierea vocationala. Prin aceasta activitate se doreste orientarea grupului tinta in alegerea ocupatiei tinandu-se cont de capacitatile si abilitatile fiecaruia. In cadrul fiecarui centru vom organiza activitati de simulare a unui interviu cu angajatorii prin joc de rol, redactarea CV-ului, activitati de pregatire a beneficiarilor pentru participarea la interviul real cu angajatorii.
  • Terapie ocupationala. Cu ajutorul terapiei ocupationale vizam dezvoltarea deprinderilor manuale, dezvoltarea respectului fata de rezultatele muncii, consolidarea deprinderilor tehnice, consolidarea abilitatilor de a finaliza lucrul inceput. Consilierea familiilor persoanelor cu probleme de santate mintala – activitatea are efecte pozitive in sustinerea beneficiarilor in cautarea unui loc de munca.
  • Formare profesionala acreditata. Includerea unui numar de 85 beneficiari in cursuri de calificare / recalificare prin care li se va asigura acestora posibilitatea de a obtine o calificare ceruta pe piata muncii.
  • Realizarea platformei web destinata in mod special persoanelor cu probleme de sanatate mintala. In urma calificarilor bebeficiarilor, partenerul v-a incadra in munca 2 persoane cu probleme de santate mintala in vederea sustinerii si implicarii acestora in mentinerea platformei web si actualizarii informatiilor.
  • Schimburi de experienta intre partenerii multi-regionali si transnationali. In primul an de proiect se va realiza o deplasare a membrilor echipei solicitantului si partenerilor, formata din 15 persoane, la partenerul transnational in vederea familiarizarii si asimilarii de cunostinte, precum si a modelelor de lucru ale partenerului transnational. Deplasarea va avea loc pe durata a 5 zile.
  • Campanie de promovare a dreptului la munca. Realizarea unei campanii de promovare a incadrarii in munca a persoanelor cu probleme de sanatate mintala si a platformei web in presa scrisa, internet, TV, radio.
  • Bursa locurilor de munca. Vor fi organizate 8 burse speciale de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, cate 2 in fiecare locatie de implementare a proiectului.
  • Medierea muncii si informarea angajatorilor cu privire la cadrul legal, beneficii si stimulente, in cazul in care angajeaza o persoana cu dizabilitati. Vor fi organizate 8 intalniri cu angajatorii, cate doua in fiecare locatie de implementare a proiectului.
  • Suport si consiliere post-angajare. In cadrul activitatii vor fi identificate problemele beneficiarilor la locul de munca si gasirea solutiilor in vederea depasirii momentelor de abandon a serviciului din partea acestora. Aceasta activitate va fi realizata bilunar.
  • Cercetare calitativa privind adaptarea rezonabila a locului de munca pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala. Cercetarea va cuprinde toate locatiile de implementare a proiectului, respectiv Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Botosani. In cadrul cercetarii vor fi realizate interviuri cu angajatori, beneficiari si specialisti in sanatate mintala. Rezultatele cercetarii vor fi publicate intr-un raport privind costurile vs beneficiile angajarii persoanelor cu probleme de sanatate mintala din Romania.

Rezultate estimate:

  • 200 de persoane evaluate / 800 de evaluari periodice realizate si consemnate;
  • 200 de beneficiari consiliati / 4 tipuri de consiliere oferite in fiecare locatie;
  • 1 Studiu de piata realizat cu 20 de calificari identificate;
  • 200 de beneficiari evaluati si consiliati vocational;
  • 80 activitati realizate in locatiile de implementare a proiectului ( 20 activitati / centru);
  • 300 de reprezentanti ai familiilor persoanelor de probleme de santate mintala consiliati;
  • 85 de beneficiari vor absolvi cursurile de formare acreditata / 7 stagii de formare acreditata realizate (conform legislatiei);
  • 1 platforma web realizata, minim 200 de utilizatori ai platformei web;
  • 1 schimb de experienta international realizat in cadrul caruia 15 participanti vor vizita partenerul transnational si 3 participanti ai partenerului trans-national vor vizita serviciile solicitantului si ale partenerilor;
  • 1 campanie de promovare in mass media realizata, 1 spot tv difuzat pe 5 canale de televiziune, 1 spot de radio difuzat pe 3 canale radio; realizarea a 20.000 pliante, 20.000 brosuri, 5.000 afise, precum si a 10.000 fluturasi;
  • 8 burse de locuri de munca organizate (doua in fiecare locatie);
  • 8 intalniri cu angajatorii realizate (doua in fiecare locatie: 1 intalnire/an/locatie);
  • 48 de intalniri de suport post angajare cu beneficiarii integrati pe piata muncii (12 / locatie / proiect);
  • 1 cercetare privind adaptarea rezonabila a locului de munca pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala; raportul cercetarii va fi editat in 3.000 de exemplare.