Un nou centru social Estuar – de data aceasta in Giurgiu







Miercuri, 16 februarie 2011, incepand cu ora 09:30, a avut loc festivitatea de deschidere a Centrului Social Estuar din Giurgiu. Ceremonia s-a desfasurat in locatia Centrului din Str. 1 decembrie 1918, nr. 83, si s-a bucurat de prezenta unor invitati precum precum Dr. Cristian Andrei - Presedintele Fundatiei Estuar, D-na Michelle McGill - membru in Consiliul Director al Fundatia Comber for a future without orphanages, Excelanta Sa, Dl. John Morahan - Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Dl. Dumitru Beianu - Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, D-na Teodora Avram - Director General al Directiei Generale de Asistenta Sociala Giurgiu, alti reprezentanti ai autoritatilor publice locale, beneficiari ai serviciilor Fundatiei Estuar si ai Fundatiei Comber for a Future without orphanages, dar si reprezentanti mass media.

Centrul Complex de Incluziune Sociala Giurgiu a fost lansat de Fundatia Estuar in cadrul proiectului Retea de Centre Complexe de Incluziune Sociala” - POSDRU/96/6.2/S/63660 in parteneriat cu Fundatia Comber for a future without orphanages si cu Fundatia Motivation Romania, proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Investeste in oameni!

In cadrul Centrului o echipa de 15 specialisti (coordonator Centru, asistent social, psiholog, terapeuti ocupational, consilier vocational, instructori, psihiatru, logoped, jurist) vor oferi servicii de consiliere si informare, recuperare, reabilitare si reinsertie sociala persoanelor tinere si adulte cu probleme de sanatate mintala din judetul Giurgiu.

Ma bucur ca putem contribui la implinirea unor servicii de baza pentru a ajuta persoanele vulnerabile, de aceea ii rog pe toti sa isi aminteasca de faptul ca este foarte important sa fii voluntar si sa te oferi voluntar pentru persoanele vulnerabile. Chiar daca poate parea un lucru ideal, acesta este indemnul si mesajul meu - de a respecta si ajuta persoanele cu dizabilitati, a afirmat Dl. John Morahan - Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, vorbind la ceremonia de inaugurare a Centrului Social Giurgiu.

Fii alaturi de Estuar intr-o initiativa deosebita!

Te-ai gandit vreodata sa participi la o activitate voluntara sau pro bono pentru o organizatie neguvernamentala? Te-ai gandit ca poti sa faci parte din echipa care sa construiasca strategia de imagine pentru o organizatie care acopera un domeniu complex?

Fundatia Estuar te invita sa faci parte din echipa sa, lucrand la o campanie de imagine si totodata de strangere de fonduri (cu accent pe colectarea a 2%).

Ceea ce se asteapta de la tine este expertiza in domeniul comunicare si relatii publice, marketing, publicitate si cateva alte ingrediente: daruire, seriozitate, creativitate, deschidere pentru un domeniu mai putin curtat in lumea organizatiilor neguvernamentale.


Te asteptam cu o scrisoare de intentie la e-mail: mihaela.mohorea@estuar.org pana la data de 15 martie 2011. Solicitam curaj si destul de putin timp pentru a ne ajuta!

Fundatia Estuar este o organizatie neguvernamentala cu activitate in domeniul sanatatii mintale, avand personalitate juridica din 1993. Misiunea Fundatiei este sa ofere optiuni sociale si alternative persoanelor cu probleme de sanatate mintala pentru reintegrarea lor in comunitate.

Fundatia Estuar ofera servicii in cadrul Locuintelor Protejate – Bucuresti, Centrelor Sociale – Bucuresti, Cluj, Ploiesti, Giurgiu si Filialelor din Botosani, Constanta.

Pentru informatii suplimentare, va invitam sa accesati website-ul www.estuar.org.

Fundatia Estuar angajeaza asistent financiar





Investeste în oameni !
Proiect co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/96/6.2/S/64373
Titlul proiectului: “Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala”


Fundatia Estuar anunta deschiderea procedurii de selectie pentru angajarea urmatorilor experti pe termen lung in cadrul proiectului Servicii integrate de dezvoltare profesionala pentru adultii cu probleme de sanatate mintala, proiect implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Fundatia Estuar-Filiala Botosani, SC High Performance Team SRL, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca- Prahova, Comber For a Future without Orphanages - co-finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform contractului de finantare POSDRU/96/6.2/S/64373.

Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea incluziunii sociale si cresterea accesului pe piata libera a muncii a adultilor cu probleme de sanatate mintala prin oferirea de servicii specializate de consiliere, formare profesionala si calificarea acestora in vederea ocuparii.

ASISTENT FINANCIAR full time IN BUCURESTI – Proiect ID 64373

Responsabilitati: Asistentul Financiar este responsabil de inregistrarea zilnica a tranzactiilor din cadrul proiectului, a operatiunilor bancare, a incasarilor si platilor, precum si a cheltuielilor purtatoare de TVA in documente separate, sub supravegherea Directorului Economic. Asistentul Financiar pregateste datele primare pentru raportarile financiare si analizele pe care le efectueaza Directorul Economic. Asistentul Financiar depune la timp toate situatiile financiare si documentele cerute de autoritatile statului, inclusiv cele referitoare la personal.

Cerinte: Cel putin 1 an de experienta in efectuarea de inregistrari contabile primare/raportari financiare. Reprezinta un avantaj experienta anterioara intr-un ONG si experienta recenta de lucru pe fonduri europene. Cunostinte de baza legate de elaborare si urmarire de bugete; cunostinte legate de legislatie in domeniul dreptului muncii si reglementarilor fiscale din Romania. Abilitati de lucru in echipa si de respectare a termenelor. Personalitate placuta. Abilitati bune de lucru in Excel, cu baze de date si utilizare software de editare text.
Persoanele interesate, sunt incurajate sa trimita CV in format Europass pana pe data de 15.03.2011, la adresa de e-mail: mihaela.mohorea@estuar.org indicand in titlul mesajului pozitia pentru care aplica. Doar candidatii a caror profil va fi considerat relevant vor fi contactati.