Anunt locuri vacante locuinte protejate

Proiectul “Locuinte Protejate” destinat adultilor cu probleme de sanatate mintala dispune in prezent de doua locuri vacante in doua locuinte protejate dintre care una destinata domnilor si una destinata doamnelor.
Criterile de selectie sunt:
- existenta diagnosticului psihiatric
- lipsa locuintei
- varsta intre 18 si 50 ani
- dorinta de a trai in comunitate in aceasi locuinta cu alte doua persoane cu probleme de sanatate mintala.
- sa nu fie consumator de alcool
- sa nu fie consumator de substante interzise de lege
- sa aiba discernamant: gradul doi de handicap.
Pentru mai multe informatii puteti lua legatura cu:
0728381766- Ximena Simion
0753088678- Gabriela Horea

Premile Mental Health Battle- 7th Aprilie 2010
Global Initiative on Psychiatry, Health Net TPO si Estuar si-au unit fortele pentru a creste constientizarea importantei sanatatii mintale in tarile aflate in curs de dezvoltare. Avand sustinerea Comisiei Europene si NCDO, Mental Health Battle 2009-2010 s-a desfasurat in patru tari europene: Bulgaria, Lituania, Olanda si Romania. Studenti si profesionisti in sanatatea mintala au fost invitati sa participe la “Mental Health Battle” si sa scrie o lucrare cu solutii inventive referituare la dileme pe tema sanatatii mintale din tarile aflate in curs de dezvoltare. Cele doua echipe castigatoare vor vizita programul de sanatate mintala HealthNet TPO in Burundi in iunie 2010.
Pe 7 Aprilie castigatorii “Mental Health Battle” au fost anuntati la o conferita in Amersfoort. Florence Baingana seful juriului a anuntat castigatorii. Educationists in Balance a fost declarata cea mai buna echipa din Olanda si echipa Actor din Romania a fost declarata cea mai buna echipa din cea de-a doua categorie.
Juriul a decis ca avand in vedere faptul ca Olanda are o experienta mai bogata in implementarea activitatilor de promovare a sanatatii mintale in tarile aflate in curs de dezvoltare, precum si un numar mare de ONG-uri active in domeniul sanatatii mintale, nu ar fi drept ca echipele participante din aceasta tara sa concureze cu cele din alte parti. S-au creat astfel doua grupe, una formata din echipe olandeze iar cealalta din echipe din celelalte tari aflate in concurs: Bulgaria, Romania si Lituania.
Din Romania au fost patru echipe participante si anume:
• “Actor” (Improving Mental Health)
• “Building Hope”
• “Dare to act”
• “PEU”
Concursul s-a desfasurat in doua runde. In prima runda au fost selectate cele mai bune sapte abstracte ale lucrarilor din ambele grupe: Olanda si Bulgaria, Romania, Lituania. In runda a doua li s-au acordat punctaje eseurilor selectate in functie de opt criterii : claritate, sustenabilitate, construirea de aptitudini la populatia locala, parteneriate locale, claritatea trainingurilor, monitorizari si evaluari si inovatie.
Echipele castigatoare din Olanda au fost:
1. The Educationists in Balance
2. Mentality
3. The Nurses
4. Moving On
5. Golden Girls
Echipele castigatoare din cealalta grupa au fost:
Locul 1: Actor (Impoving Mental Health) – RO
Locul 2: DAR- BG
Locul 3: PEU - RO
Locul 4: Dare to Act- RO
Locul 5: Building hope – RO
Echipa Actor este formata din Anisoara Gretcan (RO), Robert Hayward (UK), Gabriela Tanasan(RO) a castigat competiatia cu eseul “Imbunatatirea sanatatii mintale si a starii de bine psihologic a populatiei din Selenistan”.
Dorim sa felicitam toti participantii din Romania, si apreciem rezultatele excelente si prestigiul adus tarii nostre prin munca, inteligenta si creativitatea lor.
Pentru mai multe informatii despre concursul Mental Health Battle puteti accesa situ-rile: http://www.triggeryourmind.net/ sau http://www.gip-global.org/p/44/347